Εκτέλεση συνταγής
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα φύλλα μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Παρασκευή φύλλου για φρέσκα ζυμαρικά.
caption id="attachment_3584" align="alignleft" width="133"
Φωτ. 1/caption
Φωτ. 1: Για τα tortellini ανοίγουμε πολύ λεπτό το φύλλο μας και με ένα τσέρκι ζυμαρικού το κόβουμε σε στρογγυλά δισκάκια.
caption id="attachment_3585" align="alignleft" width="137"
Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Φτιάχνουμε τη γέμιση που θέλουμε για τα tortellini και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι, τοποθετούμε λίγη ποσότητα στο κέντρο από κάθε δισκάκι.
caption id="attachment_3590" align="alignleft" width="128"
Φωτ. 3/caption
Φωτ. 3: Διπλώνουμε το δισκάκι δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Πιάνουμε τις δύο άκρες και τις ενώνουμε και πατάμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσουν. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και σ' αυτήν τη φάση, σαν μισοφέγγαρα.
caption id="attachment_3589" align="alignleft" width="238"
Φωτ. 4/caption
Φωτ. 4: Για τα tortellini, ενώνουμε τις δύο άκρες του μισοφέγγαρου και τις κολλάμε πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.
caption id="attachment_3588" align="alignleft" width="243"
Φωτ. 5/caption
Φωτ. 5: Τέλος, γυρίζουμε την πάνω άκρη του μισοφέγγαρου (τη στρογγυλάδα) προς τα πίσω ώστε να δημιουργήσουμε το κλασικό σχέδιο tortellini.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τα φύλλα μας σύμφωνα με τις οδηγίες: Παρασκευή φύλλου για φρέσκα ζυμαρικά.
caption id="attachment_3584" align="alignleft" width="133"

Φωτ. 1: Για τα tortellini ανοίγουμε πολύ λεπτό το φύλλο μας και με ένα τσέρκι ζυμαρικού το κόβουμε σε στρογγυλά δισκάκια.
caption id="attachment_3585" align="alignleft" width="137"

Φωτ. 2: Φτιάχνουμε τη γέμιση που θέλουμε για τα tortellini και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι, τοποθετούμε λίγη ποσότητα στο κέντρο από κάθε δισκάκι.
caption id="attachment_3590" align="alignleft" width="128"

Φωτ. 3: Διπλώνουμε το δισκάκι δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Πιάνουμε τις δύο άκρες και τις ενώνουμε και πατάμε καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσουν. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε και σ' αυτήν τη φάση, σαν μισοφέγγαρα.
caption id="attachment_3589" align="alignleft" width="238"

Φωτ. 4: Για τα tortellini, ενώνουμε τις δύο άκρες του μισοφέγγαρου και τις κολλάμε πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.
caption id="attachment_3588" align="alignleft" width="243"

Φωτ. 5: Τέλος, γυρίζουμε την πάνω άκρη του μισοφέγγαρου (τη στρογγυλάδα) προς τα πίσω ώστε να δημιουργήσουμε το κλασικό σχέδιο tortellini.