Giorgio Spanakis

Εμφανίσεις: 12.061
Giorgio Spanakis

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Almond butter calories

Εκτέλεση συνταγής

Ο Giorgio Spanakis γεννήθηκε στη Ρώμη το 1984, από Έλληνα πατέρα και Ιταλίδα μητέρα.

Από την παιδική του ηλικία μυήθηκε στα μυστικά της κουζίνας ακολουθώντας τον πατέρα του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Tanagra» στη Ρώμη και έτσι μεγάλωσε μέσα στις επαγγελματικές κουζίνες, όπου το «μικρόβιο» της μαγειρικής και η εμπλοκή με την τέχνη της γεύσης είχαν φυτευτεί!

Τελειώνοντας το σχολείο σπούδασε στη Scuola Albergiera της Ρώμης και έκανε την πρακτική του σε γνωστά εστιατόρια της Ιταλίας όπως το «La Pergola di Roma».
Σε ηλικία 21 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου και ζει μόνιμα, αφού δημιούργησε τη δική του οικογένεια.

Με τον ερχομό του στην Ελλάδα εργάστηκε στην Αίγλη Ζαππείου, στο πολύ γνωστό εστιατόριο «Cibus», το οποίο βρίσκεται από το 1904 πίσω από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου μαγείρεψε για πολλούς πολιτικούς αλλά και ανθρώπους της showbiz. Επίσης, στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ως σεφ έβαλε τη δική του προσωπική πινελιά στην τηλεοπτική μαγειρική παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής.

«Επικοινωνιακός», «ανήσυχος» και «εξαιρετικά ταλαντούχος» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του δόθηκαν στη συνεργασία του με τον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα Κύπρου», όπου –ως τηλεοπτικός chef– είχε τη δική του εκπομπή μαγειρικής.

Από το Νοέμβριο του 2012 συνεργάστηκε με τον Στέλιο Παρλιάρο και την εκπομπή «Γλυκές Αλχημείες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «136» στη ΝΕΤ.

Παράλληλα και μέχρι σήμερα ο Giorgio συνεργάζεται ως σεφ σε σεμινάρια που διοργανώνονται για το προσωπικό και ειδικές εκδηλώσεις για το κοινό, για τα εμπορικά σήματα όπως Braun, WMF, Kitchenaid, Villeroy & Boch, DeLonghi (Ελλάδα).
Το σύνθημά του είναι: «Ένας σεφ πρέπει να είναι αυστηρός με τον εαυτό του, συνετός, σκληρά εργαζόμενος, αλλά και τολμηρός. Πρέπει να μαγειρεύει με την καρδιά και το συναίσθημα, αλλά μέσα στο πλαίσιο της λογικής».

Από τον Δεκέμβριο του 2013 είναι on-line η ιστοσελίδα του www.i-food.gr by Giorgio Spanakis και έτσι πραγματοποιεί το όνειρο της δημιουργίας ενός διαδικτυακού τόπου όπου προσφέρει στους επισκέπτες του όχι μόνο έναν πλήρη οδηγό μαγειρικής με πολλές συνταγές όλων των ειδών με τις θερμίδες τους ανά μερίδα, αλλά και ένα e-shop (www.i-food.gr/shop/shopcooking/) με σκεύη μαγειρικής εξαιρετικής ποιότητας και σχεδίασης και με πολλά άλλα είδη κουζίνας και οικιακής χρήσης. Επίσης, στο e-shop οι επισκέπτες μπορούν να βρουν εξαιρετικές νοστιμιές με όλη την γκάμα από ιταλικά προϊόντα delicatessen (τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, φρέσκα και ξερά ζυμαρικά, σάλτσες, μανιτάρια και τρούφες, αλίπαστα και πολλά άλλα).

Ακόμη, μέσω του www.i-food.gr o Giorgio μοιράζεται μυστικά για την τέχνη της κουζίνας μέσα από το virtual school, πληροφορίες μέσω της τράπεζας δεδομένων από το γλωσσάρι μαγειρικής, αλλά και συμβουλές διατροφής από την ειδική στήλη και φανταστικά ποτά και κοκτέιλ δοσμένα από ειδικό μπάρμαν. Επίσης, μέσα από τη στήλη Food & Fashion συνέδεσε το καλό φαγητό με τη μόδα. Τέλος, δημιούργησε το i-food-planner, το οποίο αποτελεί ένα πολύ καλό «εργαλείο» για τον σχεδιασμό των γευμάτων και την καταμέτρηση των θερμίδων.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0