Εκτέλεση συνταγής

Ακόμη, το τραπέζι είναι ένα μέρος όπου συναντιόμαστε με τους φίλους μας και συντρώγοντας, αναθερμαίνουμε τις φιλίες μας και προσφέροντας καλό φαγητό, προσφέρουμε μαζί την εκτίμηση και την αγάπη μας για τους συνδαιτυμόνες μας.
Στο καθημερινό τραπέζι θα πρέπει να υπάρχουν οι μόνιμες θέσεις των ατόμων που συμμετέχουν σ’ αυτό. Όμως, στην περίπτωση που υπάρχουν καλεσμένοι, αν δεν χωράνε σε ένα τραπέζι μπορούν να είναι σε πολλά μικρότερα τραπέζια ή ακόμη και να κάθονται σε καναπέδες και να σερβίρονται από μπουφέ.br


Αν η τραπεζαρία είναι στρογγυλή, εναλλάσσονται οι επισκέπτες σε γυναίκες και άνδρες.

Το σερβίρισμα πρέπει να ξεκινά από τη γυναίκα που κάθεται δεξιά ή αριστερά του οικοδεσπότη και στη συνέχεια όλες οι υπόλοιπες γυναίκες. Στη συνέχεια σερβίρονται οι άνδρες και η οικοδέσποινα, με τελευταίο τον οικοδεσπότη.

Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, ζητείται από τους συνδαιτυμόνες να βοηθήσουν. Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι άνδρες κρατούν το δίσκο για να σερβιριστούν οι γυναίκες.
Το πιάτο είναι έτοιμο όταν έχουν όλοι σερβιριστεί.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σουπλά στο ντεκόρ.
Το μαχαίρι και το κουτάλι μπαίνουν στα δεξιά του πιάτου.
Θα πρέπει να θυμάστε πως το εξάρτημα κοπής του μαχαιριού θα πρέπει να «βλέπει» το πιάτο, ενώ το κοίλο μέρος του κουταλιού θα πρέπει να είναι στραμμένο προς τα πάνω.
Στα αριστερά του πιάτου θα πρέπει να τοποθετηθούν ένα ή δύο πιρούνια, ανάλογα με τη ροή του μενού, δίπλα δίπλα και με κλίμακα προς τα πάνω.