Art de la table - Εισαγωγή

Εμφανίσεις: 4.004
Art de la table - Εισαγωγή

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Kosaf calories

Εκτέλεση συνταγής

img197Η επιλογή του μενού και η νοστιμιά του, δεν αρκούν για την επιτυχία ενός γεύματος. Θα πρέπει να υποστηρίζεται πάντα από το καλό στρώσιμο του τραπεζιού. Ήδη από το 1700 ένας γνωστός Γάλλος γαστρονόμος, ο Raimond de la Rejniere, έλεγε ότι δεν αρκεί ο οικοδεσπότης να προσφέρει μπόλικο φαγητό στο τραπέζι, αλλά πρέπει να προσέξει ένα πλήθος υποχρεώσεων. Μέσα σ' αυτές είναι και το στρώσιμο του τραπεζιού ανάλογα με το εκάστοτε μενού και την περίσταση.

Στη στήλη αυτή θα βρείτε πληροφορίες και tips για να ετοιμάσετε το τραπέζι σας για γιορτές, για ειδικές περιστάσεις και για απλές βραδιές με φίλους. Η φαντασία και η πρωτοτυπία θα σας επιτρέψουν να προσφέρετε έξυπνες και ευχάριστες εκπλήξεις στους καλεσμένους σας.

Η "art de la table" (η τέχνη του τραπεζιού) είναι σχετικά πρόσφατη. Στην αρχή δεν υπήρχε ούτε τραπέζι ούτε πετσέτες. Τα άτομα κάθονταν όλα σε έναν κύκλο γύρω από το φαγητό. Στη συνέχεια, το τραπέζι στηνόταν πρόχειρα σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, το οποίο άλλαζε από το ένα δωμάτιο στο άλλο ανάλογα με την εποχή και τον αριθμό των ατόμων.

img198Έπειτα, το τραπέζι απέκτησε μια μόνιμη θέση στο σπίτι και "ντύθηκε". Τα λευκά τραπεζομάντιλα εμπλουτίστηκαν με φούντες και κεντήματα, δαντέλες και κρόσια. Τα σερβίτσια και τα είδη σερβιρίσματος έγιναν από φίνα πορσελάνη, ασημένια και τα ποτήρια καλλωπίστηκαν με φύλλα χρυσού.

Αυτά ήταν τα τραπέζια της αριστοκρατίας, που έμοιαζαν σαν να έχουν βγει από παραμύθι, που ο λαός τα φανταζόταν με χρυσά πιάτα και μαχαιροπίρουνα διακοσμημένα με πολύτιμες πέτρες.

Η σύγχρονη τραπεζαρία είναι κομψή και απλή, αλλά κρατάει από παλιά το νόημα της συνεύρεσης και της οικειότητας των συνδαιτυμόνων.

 

 

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0