Εκτέλεση συνταγής

Όταν έχουμε καλεσμένους στο μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι μας, δεν πρέπει να δείξουμε άγχος και βιασύνη ούτε στην υποδοχή ούτε και στο σερβίρισμα, για να μην τους μεταφέρουμε το άγχος και τους φέρουμε σε αμηχανία.
Όταν αποφασίζουμε για το μενού, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την πιθανή παρουσία χορτοφάγων, vegans ή αλλεργικών σε κάποιες τροφές. Επί παραδείγματι, οι vegans δεν τρώνε ζωικά προϊόντα αλλά και τα παράγωγά τους, όπως αυγά και γάλα.

Οι σούπες και οι ζωμοί πρέπει να σερβιριστούν σε βαθύ πιάτο, χωρίς η ποσότητά τους να ξεπερνά τη γραμμή που χωρίζει το πιάτο από την μπορντούρα.
Σερβίρουμε το κρασί πάντα από το μπουκάλι, ώστε η ετικέτα να είναι εμφανής σε όλους. Οπότε, δεν αδειάζουμε ποτέ το κρασί σε κανάτα, με εξαίρεση παλαιωμένα κρασιά που χρειάζονται ειδική μεταχείριση με ειδικά σκεύη όπως το decanter.
Παίρνουμε τα πιάτα από το τραπέζι, αφού όλοι οι καλεσμένοι έχουν τελειώσει το φαγητό τους.
Οι κανόνες του "Galateo" δεν επιτρέπουν το κάπινισμα κατά τη διάρκεια του φαγητού. Όμως, μπορούμε στο τέλος του φαγητού και αφού σερβίρουμε το φρούτο, να εναποθέσουμε σταχτοθήκες στο τραπέζι.
Στη διάρκεια του φαγητού δεν πρέπει να έχουμε την τηλεόραση αναμμένη και η μουσική θα πρέπει να είναι σε χαμηλούς τόνους, ήρεμη και χαλαρωτική, για να μην τραβά την προσοχή των καλεσμένων.