Εκτέλεση συνταγής
Για να τηγανιστούν κάποια τρόφιμα ή παρασκευάσματα, είναι απαραίτητη η μεγάλη ποσότητα φυτικού λαδιού, για να κάνουμε βαθύ τηγάνισμα (deep fry). Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, σ' αυτήν την περίπτωση να μην αφήνουμε το λάδι να ξεπερνά τη θερμοκρασία των 160-170°C, ώστε να μην καεί (σ' αυτό θα μας βοηθήσει ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Όταν τα τρόφιμα τηγανίζονται σ' αυτήν τη θερμοκρασία, απορροφούν τη λιγότερη δυνατή ποσότητα λαδιού, με αποτέλεσμα να αποδίδουν και τις λιγότερες θερμίδες. Το αντίθετο, βέβαια, συμβαίνει αν τηγανιστούν σε λάδι που έχει καεί πολύ ή ακόμη και έχει καπνίσει.
Ακόμη, ένας επιπλέον τρόπος μείωσης των θερμίδων είναι η τοποθέτηση των τηγανιτών μας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μόλις βγουν από το τηγάνι. Έτσι, αρκετό λάδι απορροφάται και παραμένει στο χαρτί, οπότε μαζί του αφαιρούνται και επιπλέον θερμίδες.
Ακόμη, ένας επιπλέον τρόπος μείωσης των θερμίδων είναι η τοποθέτηση των τηγανιτών μας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μόλις βγουν από το τηγάνι. Έτσι, αρκετό λάδι απορροφάται και παραμένει στο χαρτί, οπότε μαζί του αφαιρούνται και επιπλέον θερμίδες.