ganache

Εμφανίσεις: 3.317
ganache

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Waffle calories

Εκτέλεση συνταγής

Η ganache είναι ένα γλάσο, μια σάλτσα ή μια γέμιση για γλυκά φτιαγμένα από σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.

Η ganache παρασκευάζεται αν ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος και την περιχύσουμε πάνω από κάθε είδους τεμαχισμένη σοκολάτα. Το μείγμα αναδεύεται ή αναμιγνύεται μέχρι να γίνει λείο, προσθέτοντας κάποιες φορές λικέρ.

Ανάλογα με το είδος της σοκολάτας και για ποιο σκοπό παρασκευάζουμε την ganache και τη θερμοκρασία παρασκευής της, η αναλογία σοκολάτας-κρέμας μεταβάλλεται για να ληφθεί η επιθυμητή συνοχή. Η κλασική δοσολογία είναι δύο μέρη σοκολάτας για ένα μέρος κρέμας γάλακτος, που μας δίνει ganache για βάση σε κέικ ή ως βάση για την παρασκευή τρούφας σοκολάτας, ενώ η αναλογία ένα προς ένα συνήθως χρησιμοποιείται ως γλάσο κάλυψης. Η κρύα ganache μπορεί να χτυπηθεί και να αυξηθεί ο όγκος της, ώστε να απλωθεί και να καλύψει ένα κέικ. Ωστόσο, αν η ganache αφεθεί να κρυώσει πάρα πολύ, μπορεί να γίνει πολύ πηχτή και να μην μπορεί να γίνει επάλειψη.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0