Εκτέλεση συνταγής
Τι γεύση έχουν τα δικά σας Χριστούγεννα; Μπορεί μια γεύση να είναι και οπτική; Στο i-food.gr μας αρέσει να πειραματιζόμαστε δημιουργικά εντός και εκτός κουζίνας κι έτσι σήμερα, με αφορμή τα γλυκά των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε τα όρια ανάμεσα στην όραση, τη γεύση και την αφή.
Αναζητήσαμε μέσα από δεκάδες catwalks τη fashion αντιστοιχία τεσσάρων κλασικών χριστουγεννιάτικων γλυκών από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, με στόχο να βρούμε σύνολα που να θυμίζουν τόσο την όψη όσο και τη γεύση και την υφή παραδοσιακών εδεσμάτων που όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε. Για καθένα από αυτά «κατασκευάσαμε» μια ανάμνηση πολυαισθητηριακή και πολυεπίπεδη, πιστή στον χαρακτήρα και στα χαρακτηριστικά τους.
Τι λέτε… τα καταφέραμε;

Συνταγή: Ελλάδα – Κουραμπιέδες
Πλούσιες στρώσεις από χιονάτη ζάχαρη άχνη κρύβουν την αφράτη ζύμη.
Designer: Anna Sui
Ριχτές φόρμες και απαλές μάλλινες υφές σε αφθονία θυμίζουν καμουφλάζ στο χιόνι.

Συνταγή: Αγγλία – Christmas Pudding
Το κονιάκ και η ζάχαρη δίνουν πλούσια γεύση, με ξινούτσικο τελείωμα χάρη στα φρούτα του δάσους.
Designer: Jill Stuart
Παρά το άκρως θηλυκό design που αγκαλιάζει τον κορμό και ανοίγει σε ανάλαφρα ruffles στη φούστα, η γραμμική γεωμετρία των σχεδίων και των διαφανειών προσδίδει μια φυσική τόλμη που το κάνει διαφορετικό.

Συνταγή: Ιταλία – panettone
Εκλεπτυσμένο και διαφορετικό, οπτικά απέριττο, μετρημένα γλυκό.
Designer: Moschino Cheap and Chic
Όλα όσα πρεσβεύει ένα total look από animal print. Διαφορετικότητα, glamour, επιθετική γοητεία και αριστοκρατική διάθεση, με μια περηφάνια που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα.

Συνταγή: Σκανδιναβία – Glogg Wine
Ζεστό κρασί με βελούδινη γεύση, που δένει γλυκά με ξύλινες και πικάντικες νότες από ξηρούς καρπούς, φρούτα και μπαχαρικά.
Designer: Ralph Lauren
Σκούρο κόκκινο βελούδο, ρευστό σαν το κρασί, πολύτιμο όσο οι γευστικοί θησαυροί που εμπλουτίζουν τη γεύση του.
Αναζητήσαμε μέσα από δεκάδες catwalks τη fashion αντιστοιχία τεσσάρων κλασικών χριστουγεννιάτικων γλυκών από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, με στόχο να βρούμε σύνολα που να θυμίζουν τόσο την όψη όσο και τη γεύση και την υφή παραδοσιακών εδεσμάτων που όλοι γνωρίζουμε κι αγαπάμε. Για καθένα από αυτά «κατασκευάσαμε» μια ανάμνηση πολυαισθητηριακή και πολυεπίπεδη, πιστή στον χαρακτήρα και στα χαρακτηριστικά τους.
Τι λέτε… τα καταφέραμε;

Συνταγή: Ελλάδα – Κουραμπιέδες
Πλούσιες στρώσεις από χιονάτη ζάχαρη άχνη κρύβουν την αφράτη ζύμη.
Designer: Anna Sui
Ριχτές φόρμες και απαλές μάλλινες υφές σε αφθονία θυμίζουν καμουφλάζ στο χιόνι.

Συνταγή: Αγγλία – Christmas Pudding
Το κονιάκ και η ζάχαρη δίνουν πλούσια γεύση, με ξινούτσικο τελείωμα χάρη στα φρούτα του δάσους.
Designer: Jill Stuart
Παρά το άκρως θηλυκό design που αγκαλιάζει τον κορμό και ανοίγει σε ανάλαφρα ruffles στη φούστα, η γραμμική γεωμετρία των σχεδίων και των διαφανειών προσδίδει μια φυσική τόλμη που το κάνει διαφορετικό.

Συνταγή: Ιταλία – panettone
Εκλεπτυσμένο και διαφορετικό, οπτικά απέριττο, μετρημένα γλυκό.
Designer: Moschino Cheap and Chic
Όλα όσα πρεσβεύει ένα total look από animal print. Διαφορετικότητα, glamour, επιθετική γοητεία και αριστοκρατική διάθεση, με μια περηφάνια που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα.

Συνταγή: Σκανδιναβία – Glogg Wine
Ζεστό κρασί με βελούδινη γεύση, που δένει γλυκά με ξύλινες και πικάντικες νότες από ξηρούς καρπούς, φρούτα και μπαχαρικά.
Designer: Ralph Lauren
Σκούρο κόκκινο βελούδο, ρευστό σαν το κρασί, πολύτιμο όσο οι γευστικοί θησαυροί που εμπλουτίζουν τη γεύση του.