Εκτέλεση συνταγής
http://www.i-food.gr/shop/product.php?id=931
Το ρύζι arborio είναι ένα ιταλικό ρύζι με μικρούς κόκκους. Πήρε το όνομά του από την πόλη Arborio, στην κοιλάδα του Πάδου, όπου καλλιεργείται. Όταν μαγειρευτεί, οι στρογγυλεμένοι κόκκοι είναι σταθεροί, κρεμώδεις και λαστιχωτοί, λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας σε αμυλοπηκτίνη του αμύλου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του. Ως εκ τούτου, έχει αμυλούχα γεύση, αλλά δένει καλά με άλλες γεύσεις. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή ριζότο, αν και για το ίδιο πιάτο χρησιμοποιούνται και τα Carnaroli, Maratelli και Vialone Nano. Το ρύζι arborio χρησιμοποιείται επίσης για παρασκευή ρυζόγαλου. Το arborio είναι μια ποικιλία της ομάδας Japonica των ποικιλιών Oryza sativa.
Το ρύζι arborio είναι ένα ιταλικό ρύζι με μικρούς κόκκους. Πήρε το όνομά του από την πόλη Arborio, στην κοιλάδα του Πάδου, όπου καλλιεργείται. Όταν μαγειρευτεί, οι στρογγυλεμένοι κόκκοι είναι σταθεροί, κρεμώδεις και λαστιχωτοί, λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας σε αμυλοπηκτίνη του αμύλου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του. Ως εκ τούτου, έχει αμυλούχα γεύση, αλλά δένει καλά με άλλες γεύσεις. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή ριζότο, αν και για το ίδιο πιάτο χρησιμοποιούνται και τα Carnaroli, Maratelli και Vialone Nano. Το ρύζι arborio χρησιμοποιείται επίσης για παρασκευή ρυζόγαλου. Το arborio είναι μια ποικιλία της ομάδας Japonica των ποικιλιών Oryza sativa.