blanchir

Εμφανίσεις: 3.165
blanchir

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Jam calories

Εκτέλεση συνταγής

blanchir στη μαγειρική ονομάζεται  το ζεμάτισμα που κάνουμε σε διάφορα υλικά ώστε να αποβάλλουν την πικράδα τους (σπανάκι, χορταρικά κ.λπ.). blanchir επίσης κάνουμε και την ντομάτα για να την ξεφλουδίσουμε: σταυρώνουμε  απαλά τη βάση της με ένα κοφτερό μαχαίρι, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και την αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου ή μέχρι να ανοίξει το δέρμα στις τομές. Στη συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα τη μεταφέρουμε αμέσως σε νερό με πάγο και στη συνέχεια, την ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα με τα δάχτυλά μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0