Εκτέλεση συνταγής
Η vinaigrette είναι ένα γαλάκτωμα από ξίδι και φυτικό έλαιο, όπως σογιέλαιο, καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, φυστικέλαιο και φυσικά ελαιόλαδο. Μερικές φορές η σάλτσα αρωματίζεται με βότανα, μπαχαρικά κ.λπ. Συνήθως χρησιμοποιείται ως salad dressing, αλλά επίσης και ως κρύα σάλτσα ή μαρινάδα.
Η vinaigrette είναι υποκοριστικό του γαλλικού «vinaigre», το οποίο στα αγγλικά μεταφράζεται ως «ξινό κρασί». Κατά τον 19ο αιώνα η vinaigrette ήταν γνωστή ως «french dressing».
Η vinaigrette είναι υποκοριστικό του γαλλικού «vinaigre», το οποίο στα αγγλικά μεταφράζεται ως «ξινό κρασί». Κατά τον 19ο αιώνα η vinaigrette ήταν γνωστή ως «french dressing».