Εκτέλεση συνταγής
Το φυτό topinambur είναι μέλος της οικογένειας των ηλιοτρόπιων και φύεται περισσότερο στη Βόρεια Αμερική. Το συγκεκριμένο φυτό περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο εξερευνητή Samuel de Champlain το 1605 και έκτοτε είναι δημοφιλές στη Γαλλία.

Το βρώσιμο μέρος του φυτού είναι οι ρίζες του, οι οποίες μοιάζουν πολύ με λευκές πατάτες. Η γεύση τους είναι ελαφρώς γλυκιά και μοιάζει με εκείνη του καρυδιού, της πατάτας αλλά και της αγκινάρας, ενώ η υφή τους μοιάζει με της πατάτας.
Για να καταναλωθούν πρέπει να ξεφλουδιστούν και στη συνέχεια τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα.
Λόγω της μεγάλης ομοιότητας με την πατάτα, μπορούν άνετα να την αντικαταστήσουν σε δίαιτες χωρίς γλουτένη.

Το βρώσιμο μέρος του φυτού είναι οι ρίζες του, οι οποίες μοιάζουν πολύ με λευκές πατάτες. Η γεύση τους είναι ελαφρώς γλυκιά και μοιάζει με εκείνη του καρυδιού, της πατάτας αλλά και της αγκινάρας, ενώ η υφή τους μοιάζει με της πατάτας.
Για να καταναλωθούν πρέπει να ξεφλουδιστούν και στη συνέχεια τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα.
Λόγω της μεγάλης ομοιότητας με την πατάτα, μπορούν άνετα να την αντικαταστήσουν σε δίαιτες χωρίς γλουτένη.