Εκτέλεση συνταγής
Η schiacciata (επίσης γνωστή ως "ciaccia" ή "schiaccia") είναι είδος focaccia που παρασκευάζεται στην περιοχή της Τοσκάνης και περιέχει ελαιόλαδο και αλάτι.
Πριν μπει στο φούρνο, η ζύμη συμπιέζεται με τα δάχτυλα σε κάποια σημεία ώστε να σχηματιστούν τρύπες. Επίσης, μπορεί να λιπανθεί και με λαρδί.
Μια παραλλαγή είναι στη γέμιση να μπει λουκάνικο ή πιο συχνά mortadella ή τυρί, ανάλογα με το γούστο του παρασκευαστή.
Στην περιφέρεια της Τοσκάνης η schiacciata έχει καταχωρισθεί ως παραδοσιακό ιταλικό προϊόν διατροφής και λέγεται schiacciata di Grrosseto και schiacciata di Montiano.
Άλλα είδη είναι: schiacciata messinese (της Μεσσίνας)
schiacciata catanese (της Κατάνιας)
schiacciata romana (της Ρώμης)
schiacciata calabrese (της Καλαβρίας)
Πριν μπει στο φούρνο, η ζύμη συμπιέζεται με τα δάχτυλα σε κάποια σημεία ώστε να σχηματιστούν τρύπες. Επίσης, μπορεί να λιπανθεί και με λαρδί.
Μια παραλλαγή είναι στη γέμιση να μπει λουκάνικο ή πιο συχνά mortadella ή τυρί, ανάλογα με το γούστο του παρασκευαστή.
Στην περιφέρεια της Τοσκάνης η schiacciata έχει καταχωρισθεί ως παραδοσιακό ιταλικό προϊόν διατροφής και λέγεται schiacciata di Grrosseto και schiacciata di Montiano.
Άλλα είδη είναι: schiacciata messinese (της Μεσσίνας)
schiacciata catanese (της Κατάνιας)
schiacciata romana (της Ρώμης)
schiacciata calabrese (της Καλαβρίας)