prosciutto di Parma

Εμφανίσεις: 4.497
prosciutto di Parma

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Kadayıf calories

Εκτέλεση συνταγής

Το prosciutto di Parma είναι ίσως το πιο γνωστό ιταλικό prosciutto ανά την υφήλιο. Η ποιότητα του prosciutto di Parma είναι σπάνια και είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής παρασκευής του με την πάροδο του χρόνου, με βάση τα πρότυπα τα οποία τέθηκαν πριν από αιώνες και διατηρούνται μέχρι σήμερα, αν και είναι σχεδόν εξωφρενικά υψηλά. Με βάση αυτά τα πρότυπα, το prosciutto di Parma αποτελεί τον χρυσό κανόνα του ιταλικού prosciutto, που η ιστορία του πηγαίνει πίσω για αιώνες, όπου και παρασκευαζόταν με την ίδια επίπονη φροντίδα από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Παράγεται μόνο στην επαρχία της Parma στην Ιταλία, της οποίας οι περιφερειακές ιδιαιτερότητες καθιστούν δυνατή την παραγωγή prosciutto της υψηλότερης ποιότητας χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα συστατικά: τους ειδικά εκτρεφόμενους ιταλικούς χοίρους, το θαλασσινό αλάτι, τον αέρα της περιοχής και –το πιο σημαντικό– τον χρόνο ωρίμανσής του.

parma-qualityΚάθε χοιρομέρι του prosciutto di Parma είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά και διακρίνεται από το σήμα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Κάθε χοιρομέρι αναγνωρίζεται από το διάσημο λογότυπο, του Δουκάτου Crown, με το οποίο σφραγίζεται κατά το τελευταίο βήμα της παραγωγής του, όπου γίνεται η ταυτοποίηση. Το λογότυπο επισφραγίζει έτσι όχι μόνο την υψηλότερη ποιότητα και την αυθεντικότητα, αλλά αφήνει και την «υπογραφή» του κάθε επιχειρηματία. Και δεν μιλάμε μόνο για τη συναισθηματική αυθεντικότητα. Η σφραγίδα στα χοιρομέρια δείχνει την καταγωγή, την αναγνώριση του επεξεργαστή και την ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε η ωρίμανση, τα οποία αποτελούν οπτικές ενδείξεις μιας απόλυτα διαφανούς διαδικασίας ελέγχου της ποιότητας του prosciutto di Parma.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0