Coppa di Parma

Εμφανίσεις: 4.587
Coppa di Parma

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Tzatziki calories

Εκτέλεση συνταγής

Το Coppa di Parma είναι αλλαντικό το οποίο παράγεται από το λαιμό ή τον ώμο χοίρου. Έχει τρυφερή υφή και συνήθως είναι καπνιστό και καρυκευμένο με μια ποικιλία μπαχαρικών και βοτάνων ή και κρασιού.

Είναι πιστοποιημένο προϊόν IGP (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) και η περιοχή παραγωγής του προσδιορίζεται από το σύνολο της διοικητικής επικράτειας των ιταλικών επαρχιών Parma, Modena, Reggio Emilia, Mantova, Pavia και τις κοινότητες κατά μήκος της πλευράς του Πάδου που εμπίπτουν στο διοικητικό έδαφος των επαρχιών Lodi, Milano (San Colombano al Lambro) και Cremona.
Η φήμη του Coppa di Parma αποδεικνύεται μέσα από σειρά εγγράφων που περιέχουν αναφορές και παραπομπές που σχετίζονται με το εν λόγω προϊόν. Μέχρι το τέλος του 17ου αιώνα υπάρχουν αναφορές για το Coppa di Parma, ενώ στις αρχές του 1700 αναφέρεται στα απομνημονεύματα ταξιδιωτών ως ένα τυπικό προϊόν του τόπου.

Το Coppa di Parma διαφέρει από τα άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας για τη χαρακτηριστική γεύση του, την ομοιομορφία της και τη λεπτότητά της, καθώς επίσης και για το ομοιόμορφο κόκκινο χρώμα στο άπαχο μέρος και το ρόδινο στο λιπαρό μέρος. Άλλα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το Coppa di Parma από άλλα, τα οποία παράγονται σε κοντινές περιοχές, είναι η απαλότητα στην κοπή και η συνοχή στη γεύση των μπαχαρικών, τα οποία προστίθενται κατά την περίοδο ωρίμανσής του.

Η παραγωγή του Coppa di Parma διέπεται από τα ακόλουθα άρθρα: Το όνομα προϊόντος, την περιοχή επεξεργασίας, την περιοχή της προέλευσης της πρώτης ύλης, τη μέθοδο παραγωγής, τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, τη συσκευασία και εμπορία, τη σήμανση, τη δομή ελέγχου και την απόδειξη της καταγωγής του.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0