Εκτέλεση συνταγής
Το τυρί provola είναι χαρακτηριστικό τυρί της Νότιας Ιταλίας αλλά η παραγωγή του έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας επίσης με το όνομα di scamorza (καπνιστό).
Το όνομα “provola” φαίνεται να προέρχεται από το τμήμα της «πρόβας» της ζύμης η οποία αφαιρείτο από τις μορφές του τυριού.
Είναι ένα μαλακό τυρί κατασκευασμένο από νηματοποιημένη πάστα από πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Υπάρχει σε γλυκό τυρί αλλά και σε καπνιστό.
Συνήθως έχει το χαρακτηριστικό σχήμα του αχλαδιού με λεία κίτρινη φλούδα και έχει σύνηθες βάρος περίπου 300 γρ.
Το τυρί provola καταναλώνεται ευρέως ως επιτραπέζιο τυρί αλλά και στη μαγειρική.
Το όνομα “provola” φαίνεται να προέρχεται από το τμήμα της «πρόβας» της ζύμης η οποία αφαιρείτο από τις μορφές του τυριού.
Είναι ένα μαλακό τυρί κατασκευασμένο από νηματοποιημένη πάστα από πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Υπάρχει σε γλυκό τυρί αλλά και σε καπνιστό.
Συνήθως έχει το χαρακτηριστικό σχήμα του αχλαδιού με λεία κίτρινη φλούδα και έχει σύνηθες βάρος περίπου 300 γρ.
Το τυρί provola καταναλώνεται ευρέως ως επιτραπέζιο τυρί αλλά και στη μαγειρική.