Εκτέλεση συνταγής
Το comté (ονομάζεται επίσης gruyère de comté-γραβιέρα comté) είναι γαλλικό τυρί που παρασκευάζεται από μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα στην περιοχή Franche- comté της ανατολικής Γαλλίας. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει την υψηλότερη παραγωγή όλων των γαλλικών ΠΟΠ τυριών, περίπου 40.000 τόνους ετησίως.
Το τυρί παρασκευάζεται σε επίπεδους κυκλικούς δίσκους, ο καθένας μεταξύ 40 cm και 70 cm σε διάμετρο και περίπου 10 cm σε ύψος. Κάθε δίσκος ζυγίζει έως 50 κιλά. Η κρούστα του είναι συνήθως καφέ χρώματος σαν σκονισμένη και το εσωτερικό είναι απαλό και κρεμώδες, κίτρινου χρώματος. Η υφή του είναι σχετικά σκληρή και εύκαμπτη και η γεύση του είναι έντονη και ελαφρώς γλυκιά.
Το τυρί παρασκευάζεται σε επίπεδους κυκλικούς δίσκους, ο καθένας μεταξύ 40 cm και 70 cm σε διάμετρο και περίπου 10 cm σε ύψος. Κάθε δίσκος ζυγίζει έως 50 κιλά. Η κρούστα του είναι συνήθως καφέ χρώματος σαν σκονισμένη και το εσωτερικό είναι απαλό και κρεμώδες, κίτρινου χρώματος. Η υφή του είναι σχετικά σκληρή και εύκαμπτη και η γεύση του είναι έντονη και ελαφρώς γλυκιά.