Εκτέλεση συνταγής
Τα cocotte είναι σκεύη μαγειρικής κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο, τα οποία επιτρέπουν στο φαγητό να μαγειρευτεί σιγά-σιγά και σε χαμηλή φωτιά και έτσι να συγκρατήσει τις θρεπτικές του ουσίες αλλά και τις γεύσεις ατόφιες. Είναι οι γνωστές μας γάστρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και στην Ελλάδα, για σιγανό μαγείρεμα στην εστία αλλά και στο φούρνο.
Η μέθοδος του αργού μαγειρέματος διατηρεί τα υγρά του κρέατος και έτσι δεν χάνεται το κολλαγόνο, το οποίο και είναι απαραίτητο ώστε να είναι μαλακό. Έτσι, δεν χρειάζεται και επιπλέον προσθήκη νερού για το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα η σάλτσα που παίρνουμε να διατηρεί όλα τα ανόργανα άλατα, τις βιταμίνες και το άρωμα των συστατικών.
Τα cocotte είναι ιδανικά για μαγείρεμα κρεάτων όπως βοδινού (ειδικά κότσι και στέρνο), χοιρινού και αρνιού. Επίσης, είναι πολύ καλά για μαγείρεμα λαχανικών όπως ραδίκια, καρότα, πράσα κ.λπ.