Τα κοκτέιλ του Κόμη Negroni

Εμφανίσεις: 3.906
Τα κοκτέιλ του Κόμη Negroni

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Squid calories

Εκτέλεση συνταγής

Γράφει η Πόλα Τσώνη

Φλωρεντία, 1919.

Ο Ιταλός Κόμης Camillo Negroni, μόλις έχει επιστρέψει από την Αγγλία, επισκέπτεται το αγαπημένο του στέκι, το αριστοκρατικό Caffè Casoni. Έχει βαρεθεί όμως το συνηθισμένο του κοκτέιλ Americano, και ζητάει από τον μπάρμαν Fosco Scarselli να φτιάξει τη συνταγή με τζιν αντί για σόδα.

Η παραλλαγή έγινε ανάρπαστη καθώς ολοένα περισσότεροι θαμώνες του Caffè ζητούσαν να απολαύσουν «το Americano του Κόμη Negroni» - το οποίο σύντομα αποτέλεσε μόνο του ένα νέο, αυτόνομο κοκτέιλ, με το όνομα του εφευρέτη του: Negroni.

caption id="attachment_7500" align="alignleft" width="350"10_Campari_Calendar_2015_Mithology_Mixology_Eva_Green_October Φωτογραφία 2/caption

95 χρόνια μετά, στο συλλεκτικό ημερολόγιο για το 2015, το Campari γιορτάζει την επιτυχημένη πορεία του Negroni ως ένα από τα πιο γνωστά κοκτέιλ παγκοσμίως, και ντύνει τη Γαλλο-Σουηδή ηθοποιό Eva Green όχι μόνο στη μόδα της εποχής του Κόμη, αλλά και στη μόδα του 1972 – τότε, όταν ένας άλλος Ιταλός μπάρμαν, ο Mirko Stocchetto, έγραψε τη δική του ιστορία επινοώντας κατά λάθος την παραλλαγή Negroni Sbagliato στο Bar Basso στο Μιλάνο.

Δείτε τη συνταγή και τις παραλλαγές του διάσημου κοκτέιλ Negroni εδώ

 

 

Φωτογραφία 1: H Eva Green ποζάρει με το Negroni της ως αριστοκράτισσα του 1920.

Μεταξωτό φόρεμα, Vivienne Westwood

Φωτογραφία 2: Κάπως έτσι πρέπει να έγινε το λάθος στο οποίο χρωστάμε το Negroni Sbagliato.

Μίνι φόρεμα, Diane von Furstenberg, Carpreena dress in Chili Pepper red

Μπότες από σατέν, Maison Clairevoy

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0