Εκτέλεση συνταγής
Ποσέ (γαλ. poché) είναι υγρή και θερμή μέθοδος μαγειρέματος η οποία συνίσταται στην εμβάπτιση του υλικού που θα μαγειρευτεί σε κάποιο υγρό όπως νερό, γάλα, ζωμός ή κρασί. Η μέθοδος ποσέ διαφοροποιείται από τις άλλες μεθόδους μαγειρέματος λόγω της «υγρής θερμότητας», καθώς το υλικό σιγοβράζει και δεν βράζει, δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες που πρέπει να φτάσει το υγρό πρέπει να κυμαίνονται από 71 έως 82°C. Οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για ευαίσθητα στην υψηλή θερμότητα τρόφιμα όπως τα αυγά, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα λαχανικά και τα φρούτα, τα οποία μπορεί πολύ εύκολα να διαλυθούν ή να στεγνώσουν αν μαγειρευτούν με άλλες μεθόδους.
Αυτή η μέθοδος θεωρείται υγιής αφού δεν χρησιμοποιείται κάποιο είδος λιπαντικής ουσίας και δεν χάνεται η γεύση των τροφών. Ωστόσο, το μαγείρεμα ποσέ μπορεί να οδηγήσει σε ασήμαντη παραγωγή μεταλλαξιογόνων παραγόντων στις τροφές, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.
Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα που παρασκευάζονται με τη συγκεκριμένη μέθοδο μαγειρικής είναι το «eggs Benedict».
Αυτή η μέθοδος θεωρείται υγιής αφού δεν χρησιμοποιείται κάποιο είδος λιπαντικής ουσίας και δεν χάνεται η γεύση των τροφών. Ωστόσο, το μαγείρεμα ποσέ μπορεί να οδηγήσει σε ασήμαντη παραγωγή μεταλλαξιογόνων παραγόντων στις τροφές, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.
Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα που παρασκευάζονται με τη συγκεκριμένη μέθοδο μαγειρικής είναι το «eggs Benedict».