Τηγανίτα με φινόκιο και βαλεριάνα

Εμφανίσεις: 1.186
Τηγανίτα με φινόκιο και βαλεριάνα
Υλικά:
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
200 γρ. φινόκιο
50 γρ. βαλεριάνα
5 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | φινόκιο | συνταγές με φινόκιο | αυγά συνταγές | Beef calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα δύο φινόκιο, αφαιρώντας τα πράσινα μέρη, το εξωτερικό σκληρό περίβλημα και τον πυρήνα στη βάση. Τα κόβουμε σε φέτες και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στον ατμό ή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ή σε κύβους.

Χτυπάμε τα αυγά με το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο. Πλένουμε απαλά και στεγνώνουμε τη βαλεριάνα. Την κόβουμε με μαχαίρι και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και του φινόκιο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της τηγανίτας και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Την κόβουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε αμέσως, ενώ είναι ακόμα ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες174
Πρωτεΐνες ζωικές12,05 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,53 γρ.
Υδατάνθρακες2,2 γρ.
Λιπαρά12,23 γρ.
Σάκχαρα0,48 γρ.
Φυτικές ίνες0,69 γρ.