Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα δύο φινόκιο, αφαιρώντας τα πράσινα μέρη, το εξωτερικό σκληρό περίβλημα και τον πυρήνα στη βάση. Τα κόβουμε σε φέτες και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου στον ατμό ή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ή σε κύβους.
Χτυπάμε τα αυγά με το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο. Πλένουμε απαλά και στεγνώνουμε τη βαλεριάνα. Την κόβουμε με μαχαίρι και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και του φινόκιο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της τηγανίτας και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Την κόβουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε αμέσως, ενώ είναι ακόμα ζεστή.
Χτυπάμε τα αυγά με το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φινόκιο. Πλένουμε απαλά και στεγνώνουμε τη βαλεριάνα. Την κόβουμε με μαχαίρι και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και του φινόκιο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της τηγανίτας και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Την κόβουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε αμέσως, ενώ είναι ακόμα ζεστή.