μπεν μαρί

Εμφανίσεις: 7.482
μπεν μαρί

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Okra calories

Εκτέλεση συνταγής

Το μπεν μαρί (bain marie) είναι όρος της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής προερχόμενος από τη Γαλλία. Είναι ο τρόπος για να θερμάνουμε ή να λιώσουμε κάποια υλικά ήπια και σταδιακά σε καθορισμένες θερμοκρασίες ή για να τα κρατήσουμε ζεστά κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου. Ουσιαστικά, με το μπεν μαρί το υλικό μας μπαίνει σε σκεύος το οποίο ζεσταίνεται από τον ατμό βραστού νερού που βρίσκεται σε άλλο σκεύος, κάτω από αυτό. Έτσι, το σκεύος του υλικού μας δεν έρχεται σε επαφή με την υψηλή θερμότητα της εστίας.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, λόγω της ευαισθησίας της στην υψηλή θερμοκρασία και γενικά οποιοδήποτε υλικό κολλάει πολύ εύκολα. Μπορούμε επίσης να παρασκευάσουμε κρέμες οι οποίες περιέχουν γάλα και αυγά και είναι εύκολο να μας κολλήσουν σε ένα κοινό σκεύος, το οποίο μπαίνει απ’ ευθείας πάνω στην εστία.

caption id="attachment_2576" align="alignright" width="150"Πρακτικό <a class='addspeech' style='z-index:5000;cursor:help;border-bottom: 1px green dotted;' title="> μπεν μαρί" src="http://www.i-food.gr/cms/wp-content/uploads/2013/10/bain-marie1-150x150.jpg" width="150" height="150" /> Πρακτικό μπεν μαρί/caption

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σκεύη με διπλά τοιχώματα, τα οποία ονομάζονται μπεν μαρί και χρησιμοποιούνται ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό, αλλά μπορούμε και πρακτικά να κάνουμε μπεν μαρί και σε απλά σκεύη. Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα μέσα σε μια άλλη, λίγο μεγαλύτερη και προσθέτουμε στον πυθμένα της πρώτης, νερό. Με τον βρασμό του νερού, ζεσταίνεται το σκεύος που βρίσκεται στο εσωτερικό και μαζί μ’ αυτό, ζεσταίνεται αργά και το υλικό που βρίσκεται μέσα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0