Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθιά του και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα σε ροδέλες. Επίσης, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Τοποθετούμε το ψάρι στο κέντρο ενός ταψιού, το αλατίζουμε και βάζουμε στο εσωτερικό του τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες. Προσθέτουμε τριγύρω από το ψάρι τις πατάτες και τις ροδέλες των κρεμμυδιών, κρατώντας μερικές στην άκρη, τις οποίες τοποθετούμε απλωμένες πάνω από το ψάρι.
Κόβουμε και τις ντομάτες σε ροδέλες και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια του ψαριού.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε παντού το ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε και το τριμμένο θυμάρι.
Ψήνουμε στους 200°C για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε το ψάρι μας ζεστό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Tips:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με μυρωδάτη ρίγανη.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε συναγρίδα, λαβράκι, φαγκρί ή άλλο παρόμοιο είδος ψαριού.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα σε ροδέλες. Επίσης, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Τοποθετούμε το ψάρι στο κέντρο ενός ταψιού, το αλατίζουμε και βάζουμε στο εσωτερικό του τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες. Προσθέτουμε τριγύρω από το ψάρι τις πατάτες και τις ροδέλες των κρεμμυδιών, κρατώντας μερικές στην άκρη, τις οποίες τοποθετούμε απλωμένες πάνω από το ψάρι.
Κόβουμε και τις ντομάτες σε ροδέλες και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια του ψαριού.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε παντού το ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε και το τριμμένο θυμάρι.
Ψήνουμε στους 200°C για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε το ψάρι μας ζεστό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Tips:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με μυρωδάτη ρίγανη.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε συναγρίδα, λαβράκι, φαγκρί ή άλλο παρόμοιο είδος ψαριού.