Σφυρίδα α'λα σπετσιώτα

Εμφανίσεις: 1.462
Σφυρίδα α'λα σπετσιώτα
Υλικά:
1.5 κιλό σφυρίδα
500 γρ. ντομάτες φρέσκιες (5 τεμ.)
1.5 κιλό πατάτες (7,5 τεμ.)
500 γρ. κρεμμύδια
3 τεμ. σκόρδα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
50 ml ελαιόλαδο
30 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με κρεμμύδια | ντομάτες φρέσκιες συνταγή | συνταγή με σφυρίδα | σφυρίδα συνταγή | πιπέρι μαύρο συνταγές | Flour calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθιά του και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα σε ροδέλες. Επίσης, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Τοποθετούμε το ψάρι στο κέντρο ενός ταψιού, το αλατίζουμε και βάζουμε στο εσωτερικό του τις σκελίδες του σκόρδου καθαρισμένες. Προσθέτουμε τριγύρω από το ψάρι τις πατάτες και τις ροδέλες των κρεμμυδιών, κρατώντας μερικές στην άκρη, τις οποίες τοποθετούμε απλωμένες πάνω από το ψάρι.
Κόβουμε και τις ντομάτες σε ροδέλες και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια του ψαριού.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε παντού το ελαιόλαδο. Τέλος, ρίχνουμε και το τριμμένο θυμάρι.
Ψήνουμε στους 200°C για μία ώρα περίπου και σερβίρουμε το ψάρι μας ζεστό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.

Tips:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το θυμάρι με μυρωδάτη ρίγανη.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε συναγρίδα, λαβράκι, φαγκρί ή άλλο παρόμοιο είδος ψαριού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες552
Πρωτεΐνες φυτικές7,67 γρ.
Υδατάνθρακες55,72 γρ.
Λιπαρά8,33 γρ.
Σάκχαρα7,59 γρ.
Φυτικές ίνες6,67 γρ.