Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε σουρωτό σκεύος. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα ώστε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Στο μεταξύ, τρίβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη, τρίβουμε το τυρί φέτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και κόβουμε ψιλό τον άνηθο.
Όταν στραγγίξουν τα κολοκύθια, τα στύβουμε και με το χέρι ώστε να μην μείνουν καθόλου υγρά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το τυρί φέτα και το αυγό και πλάθουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και πλάθουμε ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τους τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό σκεύος και αφού τους σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη, τους βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο, ώστε να «σφίξουν».
Ύστερα από μία ώρα, βγάζουμε τους κεφτέδες από το ψυγείο, τους «τυλίγουμε» με αλεύρι και τους βάζουμε στο τηγάνι, όπου έχουμε ρίξει αρκετό ελαιόλαδο και το έχουμε αφήσει να κάψει.
Όταν πιάσουν κρούστα από τη μία πλευρά, τους γυρίζουμε για να τους «θωρακίσουμε» και από την άλλη πλευρά και μετά χαμηλώνουμε την εστία μας στο 1/3. Αφήνουμε τους κεφτέδες μας να σιγοψηθούν για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν ένα καφετί ανοιχτό χρώμα.
Τους σερβίρουμε σαν συνοδευτικό φαγητών, αλλά μπορούμε να τους φάμε και σαν σνακ συνοδεύοντάς τους με γιαούρτι ή – ακόμα καλύτερα – με ελληνικό τζατζίκι.
Στο μεταξύ, τρίβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε στην άκρη, τρίβουμε το τυρί φέτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και κόβουμε ψιλό τον άνηθο.
Όταν στραγγίξουν τα κολοκύθια, τα στύβουμε και με το χέρι ώστε να μην μείνουν καθόλου υγρά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το τυρί φέτα και το αυγό και πλάθουμε το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και πλάθουμε ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τους τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό σκεύος και αφού τους σκεπάσουμε με διάφανη μεμβράνη, τους βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο, ώστε να «σφίξουν».
Ύστερα από μία ώρα, βγάζουμε τους κεφτέδες από το ψυγείο, τους «τυλίγουμε» με αλεύρι και τους βάζουμε στο τηγάνι, όπου έχουμε ρίξει αρκετό ελαιόλαδο και το έχουμε αφήσει να κάψει.
Όταν πιάσουν κρούστα από τη μία πλευρά, τους γυρίζουμε για να τους «θωρακίσουμε» και από την άλλη πλευρά και μετά χαμηλώνουμε την εστία μας στο 1/3. Αφήνουμε τους κεφτέδες μας να σιγοψηθούν για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν ένα καφετί ανοιχτό χρώμα.
Τους σερβίρουμε σαν συνοδευτικό φαγητών, αλλά μπορούμε να τους φάμε και σαν σνακ συνοδεύοντάς τους με γιαούρτι ή – ακόμα καλύτερα – με ελληνικό τζατζίκι.