Το λιμοντσέλο του παππού

Εμφανίσεις: 7.886
Το λιμοντσέλο του παππού
Υλικά:
1 λίτρο οινόπνευμα 98° (για το αυθεντικό λιμοντσέλο χρησιμοποιούμε καθαρό οινόπνευμα και όχι βότκα ή τσίπουρο)
1 κιλό λεμόνια
1 λίτρο νερό
800 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)


Προτεινόμενες μερίδες: 100

Ετικέτες συνταγές με οινόπνευμα 98° | νερό συνταγή | λεμόνια | οινόπνευμα 98° συνταγές | | Marinade calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια με τον αποφλοιωτή πατάτας. Σε ένα γυάλινο βάζο χωρητικότητας 3 lt το οποίο πρέπει να σφραγίζει στο κλείσιμο με ελαστικό στο καπάκι, βάζουμε τις φλούδες του λεμονιού με το οινόπνευμα να «ψηθούν» για 10 με 15 ημέρες σε σκοτεινό μέρος (το διάστημα που θα χρειαστεί εξαρτάται από τα λεμόνια, είναι έτοιμο όταν έχει κιτρινίσει το οινόπνευμα). Κάθε δύο μέρες κουνάμε το βάζο, χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου μέχρι το τέλος.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, βράζουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι προσθέτουμε το οινόπνευμα με τις φλούδες και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, σουρώνουμε το λιμοντσέλο, στρώνοντας ένα ύφασμα μέσα στο χωνί που θα χρησιμοποιήσουμε για να το ρίξουμε σε γυάλινο μπουκάλι.

Tips:

• Καλό θα είναι να πάρουμε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες των λεμονιών.

• Αφήνουμε το λιμοντσέλο να «ξεκουραστεί» μία εβδομάδα πριν το χρησιμοποιήσουμε.

• Το πίνουμε από την κατάψυξη, παγωμένο. Το καλύτερο για το σούρωμα του λιμοντσέλο είναι η πολύ πυκνή γάζα. Αν διαθέτουμε αραιή, μπορούμε να τη διπλώσουμε στα δύο ή στα τέσσερα, για να πυκνώσει, διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες102
Πρωτεΐνες φυτικές0,06 γρ.
Υδατάνθρακες8,59 γρ.
Σάκχαρα8,59 γρ.
Φυτικές ίνες0,52 γρ.