Σπανακόπιτα ρολό

Εμφανίσεις: 7.260
Σπανακόπιτα ρολό
Υλικά:
500 γρ. φύλλο χωριάτικο (6 φύλλα)
500 γρ. τυρί φέτα
2 150γρ σπανάκι
300 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
500 γρ. πράσα
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. άνηθος (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 20

Ετικέτες φύλλο χωριάτικο | τυρί φέτα | αλάτι συνταγή | φύλλο χωριάτικο | συνταγή με κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) | Bake rolls calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε με μπόλικα νερά και το κόβουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και μόλις πάρει βράση, ζεματίζουμε το σπανάκι για 3 λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη και μόλις κρυώσει το στύβουμε καλά από τα νερά.

Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα να σοταριστούν με 30 ml ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το σπανάκι, σοτάρουμε ανακατεύοντας 2 λεπτά και αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα αυγά χτυπημένα. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια.

spanaki-6Χωρίζουμε την ποσότητα του μείγματος σε τόσα μέρη, όσα και τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε. Παίρνουμε ένα φύλλο, το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και ρίχνουμε μείγμα στο μισό, χωρίς να φτάσουμε μέχρι τις άκρες. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το φύλλο, το στρίβουμε 2-3 φορές και διπλώνουμε τις δύο  άκρες του. Το κρατάμε προσεκτικά με το χέρι και το βάζουμε στο ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με λάδι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τυλίξουμε όλα τα φύλλα και να τα τοποθετήσουμε στο ταψί. Τέλος, αλείφουμε τα ρολά μας με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200°C για μία ώρα περίπου.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες233
Πρωτεΐνες ζωικές0,94 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,2 γρ.
Υδατάνθρακες13,82 γρ.
Λιπαρά4,07 γρ.
Σάκχαρα1,26 γρ.
Φυτικές ίνες0,39 γρ.