Γλώσσα στον ατμό με χρωματιστά πλακάκια λαχανικών

Εμφανίσεις: 1.718
Γλώσσα στον ατμό με χρωματιστά πλακάκια λαχανικών
Υλικά:
50 γρ. πιπεριές κίτρινες (1 τεμ.)
200 γρ. γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.)
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1 τεμ.)
100 γρ. καρότα (1 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες συνταγή με πιπεριές γλυκές κόκκινες | συνταγή με πιπεριές κίτρινες | πιπεριές κίτρινες | συνταγή με πιπεριές κίτρινες | γλώσσα ψάρι (φιλέτο κατεψ.) | Prunes calories

Εκτέλεση συνταγής

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην ακουμπά στο νερό και βάζουμε μέσα το φιλέτο της γλώσσας. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το ψάρι να ψηθεί στον ατμό.

Κόβουμε τα λαχανικά σε τετράγωνα και τα προσθέτουμε στο σουρωτήρι μαζί με τη γλώσσα.

Όταν μαγειρευτούν όλα, αφαιρούμε το σουρωτήρι και αλατοπιπερώνουμε.

Στήνουμε το πιάτο, τοποθετώντας τα λαχανικά εναλλάξ παίζοντας με τα χρώματα. Βάζουμε από πάνω τη γλώσσα και τέλος, προσθέτουμε και λίγο λάδι.

Tips: Αντί για φιλέτο γλώσσας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο από οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες334
Πρωτεΐνες ζωικές34,6 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,4 γρ.
Υδατάνθρακες11,35 γρ.
Λιπαρά12,6 γρ.
Σάκχαρα8,9 γρ.
Φυτικές ίνες4,4 γρ.