Σολομός στον ατμό με ραβιόλια

Εμφανίσεις: 1.311
Σολομός στον ατμό με ραβιόλια
Υλικά:
Μισό κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
200 γρ. σολομός (φρέσκος)
500 γρ. ravioli (ραβιόλια) με τυρί
50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
140 γρ. ντοματίνια (6-7 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
30 γρ. chives (σχοινόπρασο) (10 κλωναράκια)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες ravioli (ραβιόλια) με τυρί συνταγές | συνταγή με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | συνταγή με σολομός (φρέσκος) | κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | συνταγή με σολομός (φρέσκος) | Cabbage rolls calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις βράσει, βάζουμε από πάνω ένα σουρωτήρι έτσι ώστε να μην ακουμπά στο νερό. Τοποθετούμε μέσα τον σολομό και το κολοκύθι κομμένα σε λεπτές φέτες, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε να «ψηθούν» στον ατμό.

Ρίχνουμε και τα ραβιόλια στο νερό, όπου έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι, για να βράσουν παράλληλα.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα βρασμένα ραβιόλια με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.

Ψιλοκόβουμε τα 8 κλωναράκια του σχοινόπρασου και τα προσθέτουμε κι αυτά στη σάλτσα (τα άλλα δύο τα κρατάμε για γαρνίρισμα).

Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε και πιπέρι και σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίροντας με το σχοινόπρασο και την κρέμα γάλακτος.

Tips:

  • Το νερό το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για το μαγείρεμα στον ατμό, μπορούμε να το αρωματίσουμε με οποιοδήποτε μυρωδικό ή ζωμό θέλουμε.

  • Αντί για κρέμα γάλακτος θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή σόγια και να πετύχουμε ένα πολύ υγιεινό γεύμα.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες320
Πρωτεΐνες ζωικές0,29 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,07 γρ.
Υδατάνθρακες3,84 γρ.
Λιπαρά4,38 γρ.
Σάκχαρα1,83 γρ.
Φυτικές ίνες0,51 γρ.