Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε μπόλικο νερό και μόλις βράσει, βάζουμε από πάνω ένα σουρωτήρι έτσι ώστε να μην ακουμπά στο νερό. Τοποθετούμε μέσα τον σολομό και το κολοκύθι κομμένα σε λεπτές φέτες, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε να «ψηθούν» στον ατμό.
Ρίχνουμε και τα ραβιόλια στο νερό, όπου έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι, για να βράσουν παράλληλα.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα βρασμένα ραβιόλια με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
Ψιλοκόβουμε τα 8 κλωναράκια του σχοινόπρασου και τα προσθέτουμε κι αυτά στη σάλτσα (τα άλλα δύο τα κρατάμε για γαρνίρισμα).
Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε και πιπέρι και σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίροντας με το σχοινόπρασο και την κρέμα γάλακτος.
Tips:
Ρίχνουμε και τα ραβιόλια στο νερό, όπου έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι, για να βράσουν παράλληλα.
Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα βρασμένα ραβιόλια με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
Ψιλοκόβουμε τα 8 κλωναράκια του σχοινόπρασου και τα προσθέτουμε κι αυτά στη σάλτσα (τα άλλα δύο τα κρατάμε για γαρνίρισμα).
Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε και πιπέρι και σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίροντας με το σχοινόπρασο και την κρέμα γάλακτος.

- Το νερό το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για το μαγείρεμα στον ατμό, μπορούμε να το αρωματίσουμε με οποιοδήποτε μυρωδικό ή ζωμό θέλουμε.
- Αντί για κρέμα γάλακτος θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή σόγια και να πετύχουμε ένα πολύ υγιεινό γεύμα.