Εκτέλεση συνταγής
Tortillas: Στον κάδο του MQ7 patisserie βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε γρήγορη ταχύτητα και ρίχνουμε όλο το νερό με ροή μέχρι να ζυμωθεί καλά το αλεύρι.
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια με το βάρος που προτιμούμε (ενδεικτικά, 15 γρ. ζυμάρι μας δίνει tortillas με διάμετρο 16 εκ.).
Αφήνουμε τα μπαλάκια από ζυμάρι να ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη και στη συνέχεια με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά λεπτά φύλλα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι της διαμέτρου των tortillas και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη, σε μέτρια φωτιά.
Με την ειδική λεπίδα για κόψιμο julienne κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε σε ένα wok με το σπορέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξυνόκρεμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το προσθέτουμε μαζί με το αλάτι στην κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε για 5 λεπτά σκεπασμένη μέχρι να πήξει και την κρατάμε στην άκρη.
Guacamole: Στον κάδο του MQ7 patisserie βάζουμε όλα τα υλικά για το guacamole και τα αλέθουμε με την ανοιξείδωτη λεπίδα, πατώντας περιοδικά το ειδικό κουμπί ταχύτητας smart speed έτσι ώστε να ελέγχουμε καλύτερα την υφή που θέλουμε να πάρει το guacamole. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
Τέλος, γεμίζουμε τα ζεστά tortillas με το julienne λαχανικών, το guacamole και λίγη ξυνόκρεμα και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φρέσκια ντομάτα και σαλάτα.
Tips:
Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια με το βάρος που προτιμούμε (ενδεικτικά, 15 γρ. ζυμάρι μας δίνει tortillas με διάμετρο 16 εκ.).
Αφήνουμε τα μπαλάκια από ζυμάρι να ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη και στη συνέχεια με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά λεπτά φύλλα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι της διαμέτρου των tortillas και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 λεπτά από την άλλη, σε μέτρια φωτιά.
Με την ειδική λεπίδα για κόψιμο julienne κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε σε ένα wok με το σπορέλαιο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξυνόκρεμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το προσθέτουμε μαζί με το αλάτι στην κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε για 5 λεπτά σκεπασμένη μέχρι να πήξει και την κρατάμε στην άκρη.
Guacamole: Στον κάδο του MQ7 patisserie βάζουμε όλα τα υλικά για το guacamole και τα αλέθουμε με την ανοιξείδωτη λεπίδα, πατώντας περιοδικά το ειδικό κουμπί ταχύτητας smart speed έτσι ώστε να ελέγχουμε καλύτερα την υφή που θέλουμε να πάρει το guacamole. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
Τέλος, γεμίζουμε τα ζεστά tortillas με το julienne λαχανικών, το guacamole και λίγη ξυνόκρεμα και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φρέσκια ντομάτα και σαλάτα.

- Στην παρασκευή του guacamole προσθέτουμε 1-2 παγάκια, ανάλογα με την ποσότητα των υλικών, για να είναι πιο «ζωντανό» το χρώμα του.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προψήσουμε τα tortillas και να τα φυλάξουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, αφήνουμε να κρυώσουν, τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
- Επίσης, με τα tortillas μπορούμε να παρασκευάσουμε doritos, κόβοντας τις έτοιμες πίτες σε τρίγωνα και τηγανίζοντάς τα σε φυτικό λάδι.