Prosciutto crudo και mozzarella με ρόκα και pesto al basilico

Εμφανίσεις: 1.900
Prosciutto crudo και mozzarella με ρόκα και pesto al basilico
Υλικά:
80 γρ. pesto βασιλικού (pesto al basilico)
180 γρ. prosciutto crudo (προσούτο)
2 τεμ. ψωμάκια brioche
500 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (ή mozzarella di bufala)
40 γρ. ντοματίνια
0.08 150γρ ρόκα baby
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : Lowcal | Cuttlefish calories

Εκτέλεση συνταγής



Ετοιμάζουμε το pesto και το κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε τα ψωμάκια brioche στη μέση και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι σε τρίγωνα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 6 λεπτά, μέχρι το χρώμα τους να γίνει χρυσό.

Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια, τα κόβουμε σε λωρίδες, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε λίγη ρόκα στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε από πάνω mozzarella και το pesto al basilico. Βάζουμε το prosciutto crudo γύρω από τη mozzarella και ακουμπάμε τα τρίγωνα πάνω του.

Τέλος, πάνω από τα ψωμάκια brioche τοποθετούμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Διακοσμούμε το πιάτο με φύλλα βασιλικού.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες692
Πρωτεΐνες ζωικές33,37 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,4 γρ.
Υδατάνθρακες16,78 γρ.
Λιπαρά47,99 γρ.
Σάκχαρα4,2 γρ.
Φυτικές ίνες0,95 γρ.