Αρχική σελίδαΥλικά ▸ asiago

Υλικά:
asiago

Δημοσιεύθηκε: 24/9/2013 - Εμφανίσεις: 3051




Το ασιάγκο είναι ιταλικό τυρί το οποίο παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα. Στο εμπόριο υπάρχει σε δύο τύπους. Το φρέσκο (d'allevo) και το ώριμο (pressato) και χρησιμοποιείται ως επιτραπέζιο και ως τριμμένο. Πρόκειται για τυρί με αρωματική γεύση. Το ώριμο μοιάζει στη γεύση με την Parmigiano-Reggiano, γι' αυτό χρησιμοποιείται και τριμμένο σε ζυμαρικά, σάλτσες, σαλάτες κ.λπ. Το φρέσκο τυρί χρησιμοποιείται περισσότερο για σάντουιτς ή ως συνοδεία πεπονιού.



Σχόλια