Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ tomino
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 27/9/2013 - Εμφανίσεις: 2621 |
![]() ![]() |

Το γνήσιο τυρί tomino παράγεται από κατσικίσιο γάλα. Βράζει και ψύχεται πριν κοπεί και κατόπιν τεμαχίζεται σε λεπτές φέτες. Συνήθως στραγγίζεται σε μικρά δοχεία πήλινα ή ψάθινα. Τυρί tomino παρασκευάζεται και από κατσικίσιο μαζί με αγελαδινό γάλα, για ευρεία κατανάλωση. Όταν είναι φρέσκο, το τυρί είναι μαλακό, υγρό και άσπρο. Όταν ωριμάσει, δημιουργείται λεπτός εξωτερικός φλοιός και παίρνει κιτρινωπό χρώμα. Νωπό, διατηρείται σε λάδι ή καρυκευμένο με μπαχαρικά. Το φρέσκο καταναλώνεται ως σνακ. Το ώριμο τυρί τομίνο χρησιμοποιείται στη μαγειρική ψητό ή τηγανιτό.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
