Αρχική σελίδαΥλικά ▸ ροζ πιπέρι

Υλικά:
ροζ πιπέρι

Δημοσιεύθηκε: 2/10/2013 - Εμφανίσεις: 2886




Το ροζ πιπέρι είναι μπαχαρικό που μπορεί να προέρχεται από δύο διαφορετικές μεταξύ τους βοτανολογικές οικογένειες. Το ένα είδος έχει τη γνωστή γεύση του μαύρου πιπεριού με φρουτώδεις νότες, ενώ το άλλο, το οποίο προέρχεται από ένα είδος σχίνου, έχει λιγότερο καυτή γεύση. Χρησιμοποιείται στα θαλασσινά, στο κουνέλι και στο κοτόπουλο, ενώ δένει αρμονικά και με το λαδόξιδο. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε λευκές σος. Συνδυάζεται πολύ ωραία με μπαχάρι, πάπρικα, τσίλι, κόλιανδρο, μάραθο, μαϊντανό, δάφνη, δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο και εστραγκόν.



Σχόλια