Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ bigoli
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 4/10/2013 - Εμφανίσεις: 3085 |
![]() ![]() |

Τα bigoli είναι είδος ζυμαρικών με μήκος σαν των κοινών μακαρονιών. Η παραγωγή τους ξεκίνησε στη Βενετία και εξαπλώθηκε αργότερα σε όλη την περιοχή και στην ανατολική Λομβαρδία. Στην αρχική συνταγή τα ζυμαρικά παρασκευάζονταν με αλεύρι σίτου, νερό και αλάτι. Σήμερα κυκλοφορούν και σε παραλλαγή με αλεύρι ολικής άλεσης ή και με αυγά. Κύριο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων ζυμαρικών είναι η τραχύτητά τους, η οποία τους επιτρέπει να συγκρατούν τις σάλτσες. Αυτή η ιδιαιτερότητα προσδίδεται από τον τρόπο παρασκευής τους, αφού μπαίνουν σε μήτρα και πιέζονται. Τα ζυμαρικά bigoli συνδυάζονται πολύ ωραία με τις παραδοσιακές σάλτσες, ειδικά με σάλτσα πάπιας ή με σάλτσα με σαρδέλες.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
