Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ μπούκοβο
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 16/10/2013 - Εμφανίσεις: 7075 |
![]() ![]() |

Το μπούκοβο ή αλλιώς «μεσογειακό τσίλι» είναι μπαχαρικό που δημιουργείται από αποξηραμένες ψιλοκομμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές. Η ονομασία του σημαίνει «καυτερό» και προέρχεται από το χωριό Bukovo, που βρίσκεται στην περιοχή του Μοναστηρίου στα Σκόπια. Στο χωριό αυτό καλλιεργήθηκαν πολύ καυτερές κόκκινες μεγάλες πιπεριές (σε αντίθεση με τις συνήθεις μικρές καυτερές πιπεριές), οι οποίες αποξηραίνονταν και τρίβονταν ολόκληρες σε χοντρά –σχετικά– κομμάτια (αντίθετα από το συνηθισμένο ψιλοαλεσμένο πιπέρι), δημιουργώντας το ομώνυμο μπαχαρικό, το οποίο εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλα τα Βαλκάνια. Το βρίσκουμε σε δύο μορφές, το γλυκό και το καυτερό μπούκοβο.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
