Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ bucatini
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 17/10/2013 - Εμφανίσεις: 2830 |
![]() ![]() |

Τα bucatini, επίσης γνωστά ως perciatelli, είναι είδος από παχιά spaghetti, παρόμοια με τα κοινά ζυμαρικά με τρύπα στο κέντρο. Η ονομασία τους προέρχεται από το ιταλικό buco, που σημαίνει «τρύπα», ενώ bucato σημαίνει «διάτρητο». Τα bucatini είναι διαδεδομένα σε όλη την Ιταλία και ιδιαίτερα στη Ρώμη.
Είναι σωληνοειδή ζυμαρικά κατασκευασμένα από σκληρό αλεύρι σίτου και νερό. Το μήκος τους κυμαίνεται από 25 έως 30 εκατοστά και η διάμετρός τους είναι στα 3 χιλιοστά. Ο μέσος χρόνος μαγειρέματος διαρκεί εννέα λεπτά. Στην ιταλική κουζίνα σερβίρονται με σάλτσες βουτύρου, μπέικον, λαχανικών, τυριών, αυγών, αντσούγιας ή σαρδέλας.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
