Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ caprese
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 26/3/2014 - Εμφανίσεις: 4920 |
Tweet
|
Η σαλάτα caprese (σαλάτα στο στιλ του Κάπρι) είναι μια απλή σαλάτα, η οποία παρασκευάζεται από φέτες φρέσκιας mozzarella, ντομάτες και βασιλικό. Στην Ιταλία, αντίθετα με τις περισσότερες σαλάτες, σερβίρεται συνήθως ως ορεκτικό και όχι ως συνοδευτικό γευμάτων.
Είναι ένα δείγμα κλασικού και πολύ απλού πιάτου, το οποίο όμως μπορεί να γίνει πραγματικά αξέχαστο όταν παρασκευαστεί με ντόπιες φρέσκιες αρωματικές ντομάτες και απαλή και μεταξένια mozzarella. Το άρωμα του φρέσκου βασιλικού και η προσθήκη αγνού παρθένου ελαιολάδου, απογειώνουν τη γεύση.
Κάποιες παραλλαγές της σαλάτας περιλαμβάνουν την προσθήκη ψιλοκομμένου σκόρδου, μαϊντανό και διάφορες σάλτσες (ξίδι βαλσάμικο, ιταλική σάλτσα κ.λπ.).
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια