Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ caprese

Ιστορία του φαγητού:
caprese

Δημοσιεύθηκε: 26/3/2014 - Εμφανίσεις: 4920




Η σαλάτα caprese (σαλάτα στο στιλ του Κάπρι) είναι μια απλή σαλάτα, η οποία παρασκευάζεται από φέτες φρέσκιας mozzarella, ντομάτες και βασιλικό. Στην Ιταλία, αντίθετα με τις περισσότερες σαλάτες, σερβίρεται συνήθως ως ορεκτικό και όχι ως συνοδευτικό γευμάτων.

Είναι ένα δείγμα κλασικού και πολύ απλού πιάτου, το οποίο όμως μπορεί να γίνει πραγματικά αξέχαστο όταν παρασκευαστεί με ντόπιες φρέσκιες αρωματικές ντομάτες και απαλή και μεταξένια mozzarella. Το άρωμα του φρέσκου βασιλικού και η προσθήκη αγνού παρθένου ελαιολάδου, απογειώνουν τη γεύση.

Κάποιες παραλλαγές της σαλάτας περιλαμβάνουν την προσθήκη ψιλοκομμένου σκόρδου, μαϊντανό και διάφορες σάλτσες (ξίδι βαλσάμικο, ιταλική σάλτσα κ.λπ.).



Σχόλια