Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ maccheroni al ferreto
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 5/8/2014 - Εμφανίσεις: 2818 |
![]() ![]() |

Είδος μακαρονιών τα οποία προέρχονται από τη Νότια Ιταλία και την περιοχή της Καλαβρίας. Παρασκευάζονται από αλεύρι σκληρού σίτου και νερό και είναι χειροποίητα. Η ζύμη τυλίγεται γύρω από ένα λεπτό <σύρμα>
(fouet) και μόλις το μακαρόνι φτάσει το επιθυμητό μήκος των 6 cm, το <σύρμα>
(fouet) αφαιρείται. Η ονομασία maccheroni al ferretto σημαίνει στην κυριολεξία "μακαρόνι με μπανέλα", λόγω του σύρματος που χρησιμοποιείται για την παρασκυή του.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
