Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ filetti di ventresca
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 27/11/2014 - Εμφανίσεις: 4455 |
![]() ![]() |

Το filetti di ventresca είναι το πιο πολύτιμο μέρος του ερυθρού τόνου και προέρχεται από την κοιλιά. Συνήθως καταναλώνεται φρέσκο ή συσκευασμένο σε ελαιόλαδο.
Η κοιλιά λαμβάνεται από το παχύτερο μέρος του ψαριού το οποίο περιβάλλει την κοιλιακή κοιλότητα. Εκεί, οι μυικές δέσμες καλύπτονται από το λίπος και έτσι το κρέας είναι πιο μαλακό και πιο νόστιμο.
Το μαγείρεμα στις κουζίνες του Trapani είναι πολύ δημοφιλές, λέγεται surra και γίνεται αυστηρά στη σχάρα ή στην πλάκα, έτσι ώστε το περίσσευμα του λίπους να μπορεί να λιώσει.
Σε κονσέρβες το συγκεκριμένο μέρος του τόνου είναι ροζ, αλλά πιο ανοιχτό από το κλασικό ροζ του τόνου σε κονσέρβα και εξακολουθεί να παράγεται στο Trapani, στην Καλαβρία αλλά και στη Σαρδηνία. Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρίες παράγουν κονσέρβες από κοιλιά τόνου κόκκινου ή του φτηνότερου κιτρινόπτερου τόνου.
Η κορυφή από την κοιλιά (ventresca) του τόνου συχνά ονομάζεται mosciame.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
