Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ κινέζικο μαρούλι
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 9/2/2015 - Εμφανίσεις: 6878 |
![]() ![]() |

Το κινέζικο μαρούλι (lactuca sativa var. Asparagina, augustana ή angustata), που επίσης ονομάζεται σπαράγγι μαρουλιού, είναι ποικιλία μαρουλιού το οποίο καλλιεργείται κυρίως για το παχύ το στέλεχος, το οποίο χρησιμοποιείται ως λαχανικό. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, όπου και ονομάζεται wosun.
Το στέλεχος συνήθως συλλέγεται όταν έχει μήκος 15-20 εκ. και διάμετρο 3-4 εκ. Είναι τραγανό, υγρό και έχει ήπια γεύση και συνήθως χρησιμοποιείται τεμαχισμένο (χοντροκομμένο ή ψιλοκομμένο).
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
