Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ caponata
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 27/9/2013 - Εμφανίσεις: 5401 |
![]() ![]() |

Η caponata (στη Σικελία capunata) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με καταγωγή από τη Σικελία, αποτελούμενο από λαχανικά με βασικά τη μελιτζάνα, τα καρότα και το σέλινο καρυκευμένα με γλυκόξινη σάλτσα και κάπαρη. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης συνταγής, με προσθήκη επιπλέον λαχανικών ή άλλων όπως ελιές, κουκουνάρια, σταφίδες κ.λπ. Συνήθως συνοδεύει ψητό κρέας και πιο πολύ ψητό ψάρι, αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό. Παλιότερα καταναλωνόταν και ως κύριο πιάτο.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
