Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ caponata

Ιστορία του φαγητού:
caponata

Δημοσιεύθηκε: 27/9/2013 - Εμφανίσεις: 4689




Η caponata (στη Σικελία capunata) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο με καταγωγή από τη Σικελία, αποτελούμενο από λαχανικά με βασικά τη μελιτζάνα, τα καρότα και το σέλινο καρυκευμένα με γλυκόξινη σάλτσα και κάπαρη. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της συγκεκριμένης συνταγής, με προσθήκη επιπλέον λαχανικών ή άλλων όπως ελιές, κουκουνάρια, σταφίδες κ.λπ. Συνήθως συνοδεύει ψητό κρέας και πιο πολύ ψητό ψάρι, αλλά σερβίρεται και ως ορεκτικό. Παλιότερα καταναλωνόταν και ως κύριο πιάτο.



Σχόλια