Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ αγάρ αγάρ
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 2/10/2013 - Εμφανίσεις: 3004 |
![]() ![]() |

Το αγάρ αγάρ είναι μια φυτική ζελατίνη, η οποία παράγεται από φύκια και αντικαθιστά επάξια τη ζωική ζελατίνη στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.
Πρώτοι το χρησιμοποίησαν οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται χρήση του και από τη δυτική μαγειρική, για να αντικαταστήσει τη ζωική ζελατίνη σε προϊόντα που απευθύνονται σε χορτοφάγους, αλλά και σε νηστίσιμα προϊόντα. Στο εμπόριο το βρίσκουμε σε σκόνη σε καταστήματα μπαχαρικών ή σε εκείνα που πωλούν πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
