Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ gorgonzola
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 10/10/2013 - Εμφανίσεις: 3178 |
![]() ![]() |

Το gorgonzola είναι ιταλικό μπλε τυρί τύπου ροκφόρ. Παρασκευάζεται από αγελαδινό ημι-αποβουτυρωμένο γάλα, αλλά μπορεί να είναι και αρκετά λιπαρό. Είναι εύθρυπτο και αρκετά αλμυρό στη γεύση. Χρησιμοποιείται με αρκετούς τρόπους, όπως λιωμένο σε ριζότο ή σερβιρισμένο με πολέντα. Ταιριάζει πολύ με ζυμαρικά πέννες, ριγκατόνι κ.λπ. Επίσης, χρησιμοποιείται σε πίτσες με τέσσερα τυριά.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
