Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ mascarpone
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 10/10/2013 - Εμφανίσεις: 2969 |
![]() ![]() |

Το mascarpone είναι ιταλικό κρεμώδες τυρί, το οποίο παράγεται από την κρέμα του γάλακτος και πήζει με την προσθήκη κιτρικού ή οξικού οξέος. Είναι προϊόν ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα, ειδικά στην περιοχή της Λομβαρδίας. Είναι ένα από τα κύρια συστατικά του γλυκού tiramisu και μερικές φορές χρησιμοποιείται αντί για βούτυρο ή Parmigiano-Reggiano για να πυκνώσει και να εμπλουτίσει σάλτσες για ριζότο.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
