Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ Certosino
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 15/10/2013 - Εμφανίσεις: 2817 |
![]() ![]() |

Το Certosino είναι ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Μπολόνια. Η συνταγή είναι πολύ παλιά και χρονολογείται στο Μεσαίωνα, όταν πρωτοφτιάχτηκε από τους φαρμακοποιούς και ονομαζόταν Panspeziale. Αργότερα, οι Carthusian μοναχοί ανέλαβαν την ευθύνη παραγωγής του γλυκού. Ήταν οι αδελφοί του σημερινού νεκροταφείου της Μπολόνια, Certosa. Εικάζεται πως από αυτούς πήρε και το όνομα Certosino.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
