Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ Certosino

Ιστορία του φαγητού:
Certosino

Δημοσιεύθηκε: 15/10/2013 - Εμφανίσεις: 2817




Το Certosino  είναι ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Μπολόνια. Η συνταγή είναι πολύ παλιά και χρονολογείται στο Μεσαίωνα, όταν πρωτοφτιάχτηκε από τους φαρμακοποιούς και ονομαζόταν Panspeziale. Αργότερα, οι Carthusian μοναχοί ανέλαβαν την ευθύνη παραγωγής του γλυκού. Ήταν οι αδελφοί του σημερινού νεκροταφείου της Μπολόνια, Certosa. Εικάζεται πως από αυτούς πήρε και το όνομα  Certosino.



Σχόλια