Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ fettuccine
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 16/10/2013 - Εμφανίσεις: 3094 |
![]() ![]() |

Τα fettuccine (στα ιταλικά «μικρές κορδέλες») είναι είδος ζυμαρικών δημοφιλή στην ιταλική κουζίνα. Είναι επίπεδα ζυμαρικά, στο πάχος των noodles, και παρασκευάζονται με αυγά και αλεύρι (συνήθως ένα αυγό για κάθε 100 γραμμάρια αλεύρι), πλατύτερα από τις παρόμοιες tagliatelle, που είναι τυπικό ζυμαρικό της Μπολόνια. Τα fettuccine συνηθίζονται πολύ με μοσχάρι ή κοτόπουλο. Συνήθως είναι φρέσκα ζυμαρικά που παράγονται στο σπίτι ή αγοράζονται νωπά, αλλά στο εμπόριο υπάρχουν και σε ξηρή μορφή. Επίσης, μπορούμε να βρούμε και fettuccine με σπανάκι.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
