Αρχική σελίδαΔιατροφή & Ψυχολογία ▸ Μεσογειακή διατροφή και για την κατάθλιψη;

Διατροφή & Ψυχολογία:
Μεσογειακή διατροφή και για την κατάθλιψη;

Δημοσιεύθηκε: 5/1/2014 - Εμφανίσεις: 4696
Ειδικευμένοι επιστήμονες της Αυστραλίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν έρευνα –την πρώτη στο είδος της σε ολόκληρο τον κόσμο– για το κατά πόσο η υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από βαριά κατάθλιψη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Deakin, το νοσοκομείο St. Vincent's και τον οργανισμό Barwon Health έχουν ήδη επιλέξει 200 άτομα από τη Μελβούρνη και το Geelong, προκειμένου να λάβουν μέρος στην έρευνα.

Αναφερόμενη στο θέμα, η καθηγήτρια Felice Jaka, δήλωσε ότι οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην έρευνα εξετάζουν το κατά πόσο η μεσογειακή διατροφή και το κρέας, μπορεί να βοηθήσουν κάποιον που πάσχει από κατάθλιψη.

Σύμφωνα με την κ. Jaka, η καλή διατροφή μπορεί, ως ένα βαθμό, να λειτουργήσει και κατά της κατάθλιψης. Το ερώτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο η υγιεινή δίαιτα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που ήδη πάσχουν από κατάθλιψη, να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Η ίδια πρόσθεσε πως η μεσογειακή διατροφή είναι πολύ υγιεινή, γιατί αποτελείται κυρίως από λαχανικά, δημητριακά, φρούτα, ελαιόλαδο και ψάρια, ενώ το ίδιο χρήσιμο για την υγεία μας μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι και το κρέας.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η καλή διατροφή να αντιμετωπίσει από μόνη της την ασθένεια και ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα βοηθούν πάρα πολύ τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την κατάθλιψη.Σχόλια