Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ pizzoccheri
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 10/1/2014 - Εμφανίσεις: 3021 |
![]() ![]() |

Τα pizzoccheri είναι είδος ζυμαρικών που αναγνωρίζονται ως παραδοσιακό προϊόν διατροφής της Valtellina, της ιταλικής ορεινής περιοχής των Άλπεων όπου βρίσκονται οι πηγές του ποταμού Adda και βρίσκεται απέναντι απ' τη λίμνη Κόμο.
Πρόκειται για είδος tagliatelle με 2 ή 3 mm πάχος, πλάτος 1 cm και μήκος 7 cm, τα οποία παρασκευάζονται από 2/3 αλεύρι φαγόπυρου και 1/3 αλεύρι σίτου και έχουν ένα χαρακτηριστικό γκριζωπό χρώμα.
Μια παραλλαγή είναι τα pizzoccheri Chiavenna, τα οποία είναι ειδική ποικιλία από ζυμαρικών φτιαγμένα με αλεύρι σίτου και ξερό ψωμί μουσκεμένο σε γάλα.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
