Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ citronette
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 24/1/2014 - Εμφανίσεις: 2942 |
![]() ![]() |

Η citronette είναι σάλτσα παρόμοια με τη vinaigrette, με τη διαφορά πως αντί για ξίδι χρησιμοποιείται χυμός λεμονιού (κάποιοι προτιμούν και το πορτοκάλι), εξ ου και το πρώτο συνθετικό της ονομασίας (citro). Το εσπεριδοειδές εμπλουτίζεται με μείγμα βοτάνων και αλατοπίπερο και δίνει μια εξαιρετική γεύση, η οποία ταιριάζει πολύ με τα ψάρια, τα πουλερικά και τα λαχανικά.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
