Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ Spaghetti "alle vongole"
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 26/3/2014 - Εμφανίσεις: 4777 |
![]() ![]() |

To spaghetti alle vongole (ιταλικό σπαγγέτι με αχιβάδες) είναι ένα πιάτο πολύ δημοφιλές σε όλη την Ιταλία, ειδικά στις κεντρικές περιοχές της, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης και νοτιότερα στην Καμπάνια (όπου αποτελεί μέρος της παραδοσιακής ναπολιτάνικης κουζίνας). Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται αποκλειστικά μικρές ή μεγαλύτερες αχιβάδες.
Η αχιβάδα είναι ομάδα ορισμένων δίθυρων μαλακίων, που ζουν στον βόρειο Ατλαντικό και στη Μεσόγειο. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το δίθυρο όστρακο, από το οποίο καλύπτονται. Αλιεύεται κυρίως για το κρέας της. Αντιπροσωπευτικότερο είδος της είναι η κοινή αχιβάδα (Αφροδίτη η ακροχορδονώδης).
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
